Nieuws 2013

15 juni 2013: Drie eerste prijzen voor Jan & Norelja
Op de WPCV Noord show in Wezep, behaalde Jan Schilthuis jr. met Norelja een eerste plaats en de titel 'best young handler in show'! De goede, trouwe Norelja ziet er ondanks haar 20 jaar nog geweldig uit en behaalde ook een eerste plaats in de veteranenrubriek. En ook haar veulentje Kastanjehof Norinthe behaalde een eerste plaats in de veulenrubriek.

 

 

Juni: Zonneweide's Princess Caitlyn begroet haar nieuw geboren veulentje. Het is de laatste voor deze zomer. In Siddeburen lopen nu drie veulens van Amico en één van onze 'logeerpony', van Shamrock Royal Heart-Beat, en in Schildwolde lopen ook drie veulens van Amico. In totaal drie merrieveulens en vier hengstveulens, vier bruinen en drie schimmels, die een bruine geboortekleur hebben. De veulens van Amico hebben allemaal de bruine (geboorte)kleur, hebben een mooi hoofd met ras en een groot oog en enkelen kunnen zoals verwacht, best bewegen!

 

 

Juni: Afscheid van de 15-jarige Zonneweide's Heidie.
Eén van de mooiste fokproducten van Zonneweide ooit, met een fantastisch model, super beweging en showreputatie - vrijwel ongeslagen in haar jeugd, later keurmerrie en kinderrijpony. Door ernstige zomereczeem en een blessure die gebruik in de sport mogelijk belemmerde, hebben wij gemeend haar verder lijden te moeten besparen.
Ook al overweeg je duizend maal zo'n moeilijke beslissing, het geeft verdriet.
Heidie, supergirl, bedankt voor al die mooie momenten!

 

 

Voorjaar: Regelmatig worden ons foto's gestuurd van fokproducten die het zo goed doen in de sport, in binnen- en buitenland. Zonneweide's Nienke, alias Capellehoeve's Junior kwam in de landskampioenschappen in de dressuur, Kastanjehof Legacy is op jacht naar een HOYS ticket in Groot - Brittannië net zoals Kastanjehof Hurricane. Ze vallen regelmatig in de prijzen. Windhoek's Cosmo rijdt zich in de picture in de mendressuur in het Noorden van Nederland, Windhoek's Wynston presteert in het span in de Achterhoek. Windhoek's Whisper in het Zuiden van Nederland. Zonneweide's Helios werd dressuurkampioen in Spanje. Ontzettend bedankt, ruiters, menners en amazones voor het zo mooi voorstellen van 'onze' pony's!!!


Kastanjehof Legacy - Windhoek's Cosmo - Kastanjehof Hurricane

 

 

April: Kastanjehof Amico premiumhengst en reserve kampioen
Op de WPCV premiumshow in Houten werd Kastanjehof Amico door de Britse jury beloond met een premium en een eerste plaats, het reservekampioenschap van de volwassen hengsten en het reservekampioenschap van de sectie A. En dat achter de uiteindelijke dagkampioen!

 

 

April: het eerste veulentje!Al is het een droog en vooral koud voorjaar, het eerste veulentje is een feit! Windhoek's Sanne bracht het allereerste veulentje van Kastanjehof Amico ter wereld. Ze heeft duidelijk trekjes van haar beide ouders. Zo'n eerste veulentje geeft toch de hele familie weer veel plezier! Kraambezoek welkom op Schildwolderdijk!

 

 

Februari: Kastanjehof Amico op de CHK
Kastanjehof Amico behaalde een fraaie tweede plaats in zijn rubriek op de hengstenkeuring van het NWPCS. Ook mocht hij deelnemen aan het kampioenschap sectie A. We wachten nu met spanning zijn veulens af, de eersten zullen rond half april in het rond dartelen!

 

 

Januari: Windhoek's Klaasje breekt haar been
Op een dag stond de jongste telg van moeder Windhoek's Hermien met een gebroken been op de Dannemeerweg. Uit de wei gesprongen - was er paniek geweest in de wei? Was het de afrastering, de bevroren ondergrond, het gladde ijs onder in de sloot? We zullen het nooit weten..... Ontzettend jammer was het om afscheid te moeten nemen van dit veelbelovende jaarling merrietje. De enige over van Verdrefawr King of Hearts, de enige bruine op Stal Windhoek.

 

 

 

Familie Schilthuis wenst u een gezond,
voorspoedig en gelukkig 2013!

 

Klik hier voor het oude nieuws, van 2012

 

Nog enkele mooie plaatjes van 2012: